Tajemství výrobců potravin

Výprodej zboží|Zboží skladem|Nejlevnější knihy|Knihy » Autoři » S » Syrový Vít |Knihy » Kategorie » Zdravá výživa|Knihy » Kategorie » Zdraví|Knihy » Nakladatelství » Integrál Brno

Cena:98,-
doporučená cena: 140 Kč
SLEVA: 42 Kč
dostupnost: skladem (1 kus)
130 stran, vazba brožovaná,
formát: 98x195 mm, vydáno 2008
hodnocení:0, (1 min / 5 max), hlasů:0

Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou / Čtvrté rozšířené vydání s doplněním o kosmetice

Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? Moderní "civilizovaná" strava musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro trh. Jinými slovy, musí být co nejchutnější, nejvzhlednější, nejtrvanlivější a mít všechna ostatní NEJ, pouze však z hlediska trhu. Tímto se však nejen významně snižuje biologická hodnota stravy, ale také se zhoršuje její výsledné působení na naše zdraví.

Jak se ale ve všech těch "éčkách", konzervantech a dochucovadlech má spotřebitel orientovat? Autor této knihy vás nebude přesvědčovat, že máte jíst vše jen syrové či zakazovat nákup v supermarketu. Upozorní vás ale na nebezpečí, jež při nákupu potravin číhají na neznalého konzumenta. Seznámí vás s tím, jaké přídatné a další látky se užívají při potravinářské výrobě, kterým "éčkám" je třeba se nejvíce vyhýbat a také vám ukáže cestu, jak můžete minimalizovat rizika příjmu běžně užívaných škodlivin.

Jste-li vy, či někdo z vašich blízkých alergici, věnujte přídatným látkám i zpracování potravin nejvyšší pozornost. Seznamte se s novými metodami léčení či stanovení kritických potravin při těchto onemocněních.

Součástí knihy je i "Tahák na přídatné látky" s rozdělením "éček" do skupin podle působení na lidské zdraví.